Dotazy a rady

Vložit zprávu do knihy návštěv

Zpráva

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

jan hajek 1. 12. 2016 20:45:02

Dobry den, lze v sunkovaru pripravovat i mensi mnozstvi masa napr. 200g.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

ano lze. Akorát to nebude krásná krychle či spíše kvádr, ale taková placka nebo nářez. Nevím jak to lépe nazvat.

Domaci-sunkovar.cz

Lada 7. 1. 2017 19:39:57

Dobrý den, mám šunkovar Debrecinka 3 Kg a chci se zeptat do jaké výšky mám lít vodu? Přečetl jsem si zde všechny příspěvky a někomu doporučujete dát vodu do úrovni masa čí výše a taky jste zde psal, že může být hladina i pod úrovní masa což u tohoto šunkovaru asi musí být ne aby se nedostala voda do šunky, nebo to nevadí? Děkuji za odpověď

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

ono je vyzkoušeno, že když je voda mírně pod masem i nad, vše funguje bez problémů a šunka se dobře uvaří. Ono je to tím, že hliníková slitina velmi dobře vede teplo po celé ploše formy.

Domaci-sunkovar.cz

Petr 10. 1. 2017 11:15:00

Dobrý den.Vlastním váš šunkovar.Všechny vaše recepty na šunku vyzkošeny a nemaj prostě chybu.Chtěl bych nyní vyzkoušet i z hovězího masa.Nějakej receptík by nebyl? Děkuji.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

hovězí šunku jsme ještě nezkoušeli. Ani nevím, jak ji přesně vařit. Přece jen hovězina bývá dost tuhá. Asi bych v tomto případě volil kus masa (kostky by se asi nespojily) a rozhodně krájel na velmi tenké plátky. Něco jako pršut. Ten kdyby byl na silné plátky, nevěřím, že by šel ukousnout. Teplotu bych volil něco jako u rozbífu, tedy vitřní bezpečná teplota změřitelná pouze vpichovacím teploměrem, nebo bych zkusil uvařit jako vepřovou. Nevím, zkuste to a klidně se můžete s výsledkem podělit.

Domaci-sunkovar.cz

petr bohacek 12. 1. 2017 12:23:27

Zdravim,nechybi v receptu na sunku2 med?

Odpověď administrátora:

Dobrý den,
v receptu na šunku č. 2 med nechybí. Med je pouze v receptu č. 1, kdy ho promícháte s kousky masa.
Recept č.2 je na šunku z jednoho kusu masa, kdy solný lák napícháte přímo do kusu masa.
Hezký den.

Domaci-sunkovar.cz

Dan Palacky 13. 1. 2017 22:56:21

Měl bych zájem o šunkovar Mandolina nebo mimi toustovka na 1.3 kg masa.Šlo by některý stěchto šunkovarů poslat do USA poštovné Vám samozřejmě uhradim.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

už se někdo ptal i n Kanadu. Zatím jsme ještě do zámoří neposílali. Netuším přes koho, ani nevím, kolik by to stálo. V USA nejde něco takové sehnat? Zkuste nějaké řeznické potřeby, tam by šunkovary mohli mít.

Domaci-sunkovar.cz

Lenka 14. 1. 2017 20:40:53

Dobrý den-dotaz-může se vařit šunka s šunkovarem v el.zav .hrnci,nastaví se tam teplota a čas:Nemáte s tím zkušenosti???Děkuji za odpověď

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

ještě jsem o tomto druhu vaření neslyšel. Nicméně si myslím, že by to mohlo fungovat, proč ne? Pokud jde nastavit teplota, tak je to naprosto ideální stav. Nemusíte nic hlídat.

Domaci-sunkovar.cz

michaela 17. 2. 2017 06:45:17

Dobrý den, jak dlouho šunka vydrží v lednici, než bude zkažená? jsou nejaké způsoby, jak trvanlivost oddalit?

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

oddálit to možná půjde nějakým speciálními přísadami, ale to už se vracíme zpět do obchodu pro chemickou šunku. Sůl je dobrý konzervat, cukr též. Z vlastní zkušennosti mohu potvrdit 4 dny naprosto bez problémů. Dále není vůbec od věci zamrazení. Z 90% stejně nic nezbyde a není co uchovávat.

Domaci-sunkovar.cz

míra 18. 2. 2017 22:55:05

Reaguji na příspěvěk vaření šunky v eletrickém zavařovacím hrnci. Funguje to a naprosto bez problémů, nemáte problém s udržováním teploty, nastavíte termostat, po dosažení potřebné teploty zazní signál pak stačí nastavit časovač a čekáte až bude hotovo. Jednoduché, nenáročné, v pohodě. Asi také záleží na zavařovacím hrnci jak je vybaven, termostat, časovač a podobně.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

děkujeme za tip a Vážíme si předání Vašich poznatků dál mezi lidi, kteří už mají dost těch kupovaných nechutností a snaží se vyrábět vlastní domácí produkty.

Domaci-sunkovar.cz

Pavel 16. 5. 2017 15:23:40

Dobrý den,chtěl bych si od Vás objednat pořádný šunkovar. Chci se proto zeptat: * je dobrý nápad šunkovar vystlat vaší pečicí fólií Ibili? * z jakého materiálu je fólie Ibili vyrobena – obsahuje BPA/změkčovadla/ftaláty? * dosáhnu stejného výsledku, když budu šunkovar péct v troubě (na stejnou teplotu jako bych vařil šunku ve vodě)?Díky moc!

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

složení pečící fólie nemáme k dispozici. Co se týče šunkovaru v troubě, už se na to zákazníci ptali, ale osobní zkušennost s tím nemáme. Dle nás to nebude ono. Jakmile tam není kontakt s tím médiem (vodou), bude zřejmě potřeba mnohem delší doba. Kilo masa ve vodě 80°C za 1:30 hod uvařit lze, ale v troubě vyhřáté na 80°C si myslíme, že by se stejný kus masa neupekl.

Domaci-sunkovar.cz

Miroslav Baláž 2. 9. 2017 12:09:58

Dobrý den. Je možné zaslání zboží na slovensko ? Děkuji Baláž

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

v tuto chvíli to možné není.

Domaci-sunkovar.cz

Nabízíme:

Výhody našeho eshopu s šunkovary rychlou expedici

šunkovary skladem servis šunkovarů

šunkovary kontakt rychlou komunikaci

záruku vrácení peněz kvalitní šunkovary

Vrácení zboží možnost vrácení zboží

české šunkovary 100% české výrobky

 

V domácí šunce nejsou:

domácí šunka desítky éček

výroba domácí šunky separáty

domácí šunka zvýrazňovače chuti

poctivá domácí šunka různé extrakty

výhody domácí šunky alergeny

Zdravá domácí šunka glutamany

šunka vyrobená doma difosforečnany

a mnoho, mnoho dalšího

 

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení