Dotazy a rady
Dobrý den,mám dotaz.V receptu je,že maso necháme odpočinout na 24hod do ledničky.Co se stane,když si to připravím ráno a večer ji budu chtít udělat?cca 12 hodin.Děkuji za odpověď.
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
nestane se téměř nic. Pokud je maso dobře vymíchané a prosolené, nebude s tím problém. Ovšem ležení na 24 - 48h je jistota.
Domaci-sunkovar.cz
Dobrý den, chtěla bych si pořídit kvalitní formu na výrobu šunky (debrecínky)....Na vašich stránkách jsem objevila tuto: https://www.domaci-sunkovar.cz/p/153/sunkovar-debr ecinka-stredni-forma?fbclid=IwAR0BxIMyGjr29nejoaJV 7d3spJwTcIfNO7L17ZZrrDT9gxYTNKCXyHJlDYkJaké minimum masa se dá do této formy zpracovat? Neviděla jsem u vás menší. Stačila by mi na 1.5 kg masa.Děkuji za odpověďRomana Wolfová
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
v tuto chvíli jsou téměř všechny šunkovary vyprodané. Pro Vaši potřebu rozhodně doporučuji nejprodávanější šunkovar Mandolína. Naleznete ho zde: https://www.domaci-sunkovar.cz/p/151/masivni-forma-na-domaci-sunku-sunkovar . Šunka je velikostně tzv. akorát.
Domaci-sunkovar.cz
Zdravím a mám dotaz. Už nějaký čas se pokouším celkem úspěšně dělat domácí šunku ale nevím si rady s tím, že je šunka samá dírka mezi kousky masa. Je to v místech kde je maso spojeno lepidlem z masa. Myslím že dírky nejsou kvůli špatnému napěchování do formy. Míchám to ručně i v robotu pomalu, dobře to drží ale objevuje se to stejně. Někde jsem četl, že to při míchání nesmí pěnit ale nevím proč. Děkuji
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
tak pěnit by to nemělo, protože pěna je vzduch a tím pádem ty bubliny. Nicméně pěnit to jen tak nezačne, pokud to nemícháte např. robotem, který má příliš vysoké otáčky. Bubliny tam máte zřejmě kvůli přítomnosti vzduchu. Je potřeba tzv. vypilovat techniku.
Domaci-sunkovar.cz
Můžu i domácí šunku jemně zaudit?Bu
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
zajímavý nápad, určitě to vyzkoušejte.
Domaci-sunkovar.cz
Dobrý den - měla bych zájem o šunkovar toustovka - ale potřebovala bych znát vnější rozměry této formy, abych měla na vaření šunky potřebný hrnec. A ještě dotaz - máte všechny nabízené tvary šunkovarů ? Děkuji za odpověď. Helena
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
vnější rozměry jsou:
šířka: 20,5 cm včetně ramen
šířka samotné nádoby: 16,3 cm
hloubka: 11,3 cm
výška nádoby: 11,5
výška i s rameny když je šunkovar plný: 22 cm
V případě, že byste potřebovala k šunkovaru i nějaký větší hrnec, můžeme Vám nabídnout zde: https://www.velke-hrnce.cz/c/velke-nerezove-hrnce
S pozdravem
Domaci-sunkovar.cz
Děkuji za rychlou odpověď...určitě něco na vaření šunky - nádobu - hrnec najdu. Ještě jsem si pročetla obch.podmínky, kde odkaz na cenu poštovného jsem v levé polovině opravdu nenašla. Můžete mi tedy sdělit o jakou výši poštovného by se jednalo ? Děkuji moc. H.H.
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
veškeré informace ohledně dopravy a platby naleznete zde:
https://www.domaci-sunkovar.cz/doprava-a-platba
Hezký den.
S pozdravem
Domaci-sunkovar.cz
Dobrý den, ráda bych pořídila k Vánocům šunkovar, ale potřebuji poradit, co dalšího k výrobě šunky potřebuji. Manžel mluvil o nějaké folii, kterou je potřeba koupit.. ale bohužel nemůžu nikde najít a zeptat se ho nemůžu, ať to neprozradím :) A pak předpokládám ještě nějaké koření?Moc děkuji za pomoc!
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
co se týká sáčků, někdo je používá a někdo ne. Můžete použít jakýkoliv sáček, který je určený pro styk s potravinami, např. sáček na tlačenky, který si upravíte.
Koření naleznete zde.
Domaci-sunkovar.cz
Dobrý den. Rád bych se zeptal kdy bude k mání šunkovar mandolína 0,9 - 1,3 kg, nejde objednat. S pozdravem Jirka
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
se šunkovary je to teď těžké, jsou absolutně vyprodané na dlouhou dobu dopředu. Za 14 dní by mohly být alespoň Mozarty, které ovšem taky velmi rychle mizí. Neváhejte a objednejte zavčas.
Domaci-sunkovar.cz
Dobry denNemate nejaky postup nebo vvideo jak mandolinu zavírat a otevirat? Jsem asi levej ale muj postup je desne narocnej a i nebezpecnej
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
obsluha šunkovaru snad nemůže být jedodušší. Prostě když se zavírá, není potřeba nic dělat, jen zatlačit na rameno s víkem. Když šunkovar otevíráte, je potřeba zatlačit opět zatlačit na rameno s víkem a dát do boku jistící ramena. To je vše.
Domaci-sunkovar.cz
Dobrý den,rád bych se zeptal, jestli máte nějaký tip na krájení domácí šunky ze šunkovaru. Obyčejným nožem jsem nucen dělat tlustší plátky. Tak jestli nějakým speciálním nožem nebo nějakým trikem. Děkuji.
Odpověď administrátora:
Dobrý den,
šunku krájíme buď velmi ostrým dožem nebo kráječem. Silnější plátky nám nevadí.
Domaci-sunkovar.cz