Popis šunkovaru Mandolína:
Uzenářská forma na domácí šunku. Šunkovar Mandolína malá je vyrobený z kvalitní a silné hliníkové slitiny. Hlavní výhodou tohoto šunkovaru je přítomnost dvou pružin, které vytvoří potřebný a velmi silný tlak. Na běžných nerezových, hliníkových nebo plastových šunkovarech je pouze jedna pružina. Často bývá velmi slabá a následek je ten, že se šunka nespojí a rozpadá se. Už mnoho našich zákazníků zakoupilo právě tento šunkovar, protože se svým původním měli špatné zkušenosti.
POZOR: Chtěli bychom Vás upozornit na příliš levné šunkovary, které se na internetu nabízejí. Často se jedná o mimořádně nekvalitní produkty.
- šunkovar Mandolína malá - forma na výrobu domácí šunky
- tato forma na cca objem: 1 várka šunky z cca 0,8 - 1,3 kg masa
- rozměry nádoby uvnitř: délka 15,5 cm, šířka 12,5 cm, výška 10 cm
- rozměry venkovní celkové: výška 17,5-21 cm (záleží, jak je víko stlačené), délka 21 cm, šířka 14,5 cm
- silný tlak pružin
- hmotnost formy 1,37kg
- nádoba, víko a ramena jsou vyrobeny ze silnostěnné slitiny hliníku
- hliník výborně vede teplo, proto se snadno reguluje teplota
- pružiny a šrouby jsou z nerezové oceli
- vhodný i pro profesionální použití
- vyrobeno v České republice
- mytí v myčce - NE
Často se nás ptáte, jestli není lepší nějaký obyčejný nerezový šunkovar kvůli zdravotní nezávadnosti. Odpovídáme že není. Je to jen prodejní trik výrobců. Nezapomínejme, že hliníkové nádobí začne uvolňovat hliník jen v přítomnosti kyselého prostředí jako např. ocet. Při běžném používání hliník neuvolňuje.
- Tzv. obyčejný šunkovar, byť i nerezový má velmi slabou pružinu a šunka se Vám nespojí
- Šunka se v každém šunkovaru vaří v potravinářské fólii. Čili je úplně jedno, zda vaříte v nerezi nebo hliníku. Žádné kyselé prostředí, které by začalo uvolňovat hliník tam není.